Huawei вече e успял да произведе хиляди телефони със собствена операционна

...
Huawei вече e успял да произведе хиляди телефони със собствена операционна
Коментари Харесай

Huawei замества Android OS с "Червена мечта" или "Аврора"

Huawei към този момент e успял да създаде хиляди телефони със лична операционна система, която най-малко в Китай се назовава HongMeng, твърдят софтуерни уеб сайтове.

Според Rosenblatt Securities не е напълно ясно дали става въпрос за тестови телефони, или за устройства, които са подготвени за продажба на крайни консуматори.

Едно е ясно - софтуерът е съчетаем с всички Android приложения и има разширени функционалности за сигурност, оповестява PC Press.

China Daily пък цитира изказването на Ю Чендонг, основен изпълнителен шеф на Huawei, който съобщи, че операционната система на компанията ще бъде налична най-рано през есента и най-късно през идната пролет. " Тя ще може да се конфигурира на мобилни телефони, компютри, таблети, тв приемници, автомобилни системи и портативни устройства ", изяснява Ю, в канал за специалисти в WeChat.
Въпреки че администрацията на Съединени американски щати отсрочи възбраната на Huawei за 90 дни, производителят от Шенжен явно не желае да чака дефинитивно решение на казуса и стартира преход към собствена платформа, която така и така се развива от няколко години.

Huawei Central заявява, че марката HongMeng вече е регистриран на разнообразни пазари като Канада, Европа, Южна Корея и Мексико. Някои медии оповестяват, че на някои пазари операционната система ще бъде обозначена с ArkOS или OakOS.

HongMeng на китайски значи " Червена фантазия ". Името е обвързвано с китайски мит, в който се споделя за доминирания от " огромната мъгла " свят. Разбира се, има опция Huawei да показа своята OS на западните пазари просто като Red Dream.

По-малко вероятно е да стане факт друго догатки - на интернет изданието The Bell. Според него Huawei  ще работи с руската операционна система „ Аврора “ и по тази причина се разбрали на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург съветският министър на цифровото развиване Константин Носков и изпълнителният шеф на „ Хуавей “ Го Пин. Президентите Путин и Си Цзинпин също разискали въпроса. „ Аврора “ се създава въз основата на операционната система Sailfish, която бе основана във Финландия и купена след това от съветски милиардер, а през предходната година бе продадена на държавната " Ростелеком ". Русия счита да гради на тази база своя национална мобилна операционна система.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР